Skip to content →

Rollen som frivillig fodboldtræner hjælper René: ”Pludselig er der ingen udfordringer – det hele er problemfrit”

I en travl hverdag fravælger mange det frivillige arbejde i foreningslivet rundt omkring i landet. 41-årige René Pedersen lægger dog liv og sjæl i Hadsund Boldklub som træner, og det er der et klart svar på hvorfor: For ham er det befriende at glemme livets udfordringer, når først bolden ruller.

Af Anders Lang Jensen

Han viser stolt klublokalet frem og tager en slurk af sin Red Bull. Bagvæggens glasparti fyldes ud af utallige pokaler, og drejer man blikket et nøk til venstre, pryder gamle avisartikler med klubkoryfæet Ebbe Sand. Lokalet indkapsler Renés fristed. Han tager en tår mere, for energi skal der til, når René Pedersen lægger liv og sjæl i den lokale fodboldklub i Hadsund i bestyrelsen og som træner for intet mindre end fire fodboldhold.

”Hvis man tæller timerne over, hvor meget jeg er her, vil jeg nok få dårlig samvittighed over for nogle derhjemme – for jeg er jo herovre hele tiden,” siger 41-årige René Pedersen, træner i Hadsund Boldklub, når han deler ud af sine tanker om trænergerningen.

Det er dog ikke kun en last for René at påtage sig de mange opgaver. Når han træder ind over kridtstregerne, bliver hverdagens problemer nemlig smidt over bord:

”Der kan være mange problemer og op- og nedture i et liv, men når jeg går ind til en kamp eller træning, så står min verden stille,” siger René Pedersen, der er klar i mælet omkring hvorfor den frivillige tjans for alvor har grebet om sig:

”Lige pludselig er der ingen udfordringer – det hele er problemfrit. Det er det, der skyldes, at jeg ikke får sagt nej,” siger han.

Værdier der gælder hele livet

Frivilligt arbejde landet over oplever en stigning, hvor 39 procent af voksne over 40 år deltog i frivilligt arbejde i 2020. Det viser en rapport udarbejdet af Danmarks Idræts-Forbund på baggrund af en større frivillighedsundersøgelse.

Dog har specielt fodbold- og håndboldklubberne det anderledes svært. Disse foreninger er udfordrede af, at de skal bruge mange frivillige kræfter til de mange børn, og det kan være svært at sælge idéen om en frivillig tjans til de travle forældre.

Udover at være et fristed for René Pedersen er det frivillige arbejde et redskab til at lære fra sig og give nogle sunde værdier videre, når han står i spidsen for Hadsunds U7-, U8- og U9-piger samt U16-holdet på drengesiden.

”Det er ikke mig, der er i fokus – jeg vil gerne give noget videre og skabe værdier. Sammenholdet, det sociale og respekten for hinanden som mennesker sætter vi højt. Det, at børnene lærer at indgå i et fællesskab, kan de tage med sig videre resten af livet,” siger han.

René Pedersen er dog klar over, at alle ikke har mulighed for at lægge de samme kræfter i det frivillige arbejde som ham selv. Når man siger A, må man også sige B, og det kræver sine ofre:

”Jeg ofrer mit arbejde meget, og så er jeg heldig med, at have en kone der accepterer, at jeg gør det, jeg gør,” siger René.

Published in Uncategorized

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *